O reţetă gustoasă pe zi: Roşii şi dovlecei cu orez
Ultima actualizare:
Ingrediente:
3 dovlecei, 3-4 roşii, 150 g kaizer, 150 g măsline negre, 1 cană orez, 4-5 căţei usturoi, cimbru, frunze busuioc, ulei, sare, piper, unt cât o nucă, supă legume (opţional).
Mod de preparare:
Fierbi orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Speli bine dovleceii şi roşiile, le tai felii subţiri, ca şi kaizerul. Aşezi orezul fiert amestecat cu untul într-o tavă, apoi adaugi, pe verticală, alternând o felie de dovlecel cu una de roşie şi cu una de kaizer, până le epuizezi. Adaugi măsline, cu sau fără sâmburi, căţeii de usturoi feliaţi, presari cimbru, frunze de busuioc tocate, sare şi piper, după gust. Stropeşti cu ulei şi dai la cuptor 25 de minute. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină supă de legume. Laşi la cuptor până când legumele sunt rumenite frumos.