O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu cacao
Ultima actualizare:
Ingrediente
Pentru aluat
150 g miere densă
140 g făină
30 g cacao
4 albuşuri
1 ½ linguriţă rom
1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă
200 ml smântână pentru frişcă
150 g zahăr
Preparare
1. Pentru blat, amesteci mierea cu pudra de cacao şi romul. Mixezi ingredientele până obţii o compoziţie spumoasă. Separat, baţi albuşurile şi le adaugi la compoziţia cu miere. Pui şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată, apoi îl dai la cuptorul încins aproximativ 8-10 minute. Când este gata, pui blatul pe un prosop umed şi-l rulezi. Îl laşi deoparte 15 minute.
2. Între timp, prepari crema. Baţi smântâna cu zahărul până obţii o cremă densă. Derulezi blatul şi-l umpli cu cremă, apoi îl rulezi din nou. Dai prăjitura la rece o oră.