O rețetă gustoasă pe zi: Salată de cod cu alune
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 3 bucăţi file cod
- 4 roşii mari
- 200 g alune de pădure
- 200 g măsline negre
- 2 lămâi
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- 1 linguriţă oregano
Preparare: Speli bucăţile de cod şi le pui la fiert în apă cu sare şi cu foaia de dafin pentru 5 minute, după care le scurgi şi le presari cu oregano și cu piper.Într-o tigaie, pui untul la topit şi căleşti puţin roşiile spălate şi tăiate jumătăţi. Într-un castron aşezi bucăţile de peşte, printre ele roşiile trase în unt, alunele şi măslinele.Decorează cu felii de lămâie şi stropeşte cu uleiul de măsline și cu zeamă de lămâie. Salata se serveşte caldă, dar şi rece.