O reţetă gustoasă pe zi: Şarlotă cu portocale
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă
450 g făină
300 g zahăr
1 lingură unt
150 ml suc proaspăt de portocale
1 linguriță praf de copt
Pentru șarlotă
2 portocale
4 gălbenușuri
150 ml lapte
40 g zahăr
20 g gelatină
200 ml apă
Pentru sirop
250 ml suc de portocale
Preparare
Pentru blat, bați albușurile spumă. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul și cu untul moale. Adaugi făina și sucul de portocale. Tot aici încorporezi și amestecul de albușuri, apoi praful de copt. Aluatul obținut îl pui într-o tavă cu pereții detașabili tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute.
Când blatul este gata, îl însiropezi cu suc de portocale.
Pentru șarlotă, înmoi gelatina în apă rece 10 minute, apoi adaugi sucul de la o portocală. Separat, bați gălbenușurile. Laptele îl pui pe foc și-l amesteci cu coaja de la cele două portocale și zahărul. Îl lași
să fiarbă 2 minute, apoi torni sucul de la cealaltă portocală și amestecul de gălbenușuri. Fierbi compoziția 12 minute, amestecând, apoi o laşi să se răcească. Între timp, pui gelatina pe baie de aburi până se topește complet, fără să fiarbă. Ulterior, o amesteci cu cealaltă compoziție. Peste blatul însiropat pui crema și dai prăjitura la frigider peste noapte.