O reţetă gustoasă pe zi: Şarlotă cu portocale

Ultima actualizare:

    Şarlotă de portocale
Şarlotă de portocale

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă

450 g făină

300 g zahăr

1 lingură unt

150 ml suc proaspăt de portocale

1 linguriță praf de copt

Pentru șarlotă

2 portocale

4 gălbenușuri

150 ml lapte

40 g zahăr

20 g gelatină

200 ml apă

Pentru sirop

250 ml suc de portocale

Preparare

Pentru blat, bați albușurile spumă. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul și cu untul moale. Adaugi făina și sucul de portocale. Tot aici încorporezi și amestecul de albușuri, apoi praful de copt. Aluatul obținut îl pui într-o tavă cu pereții detașabili tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute.

Când blatul este gata, îl însiropezi cu suc de portocale.

Pentru șarlotă, înmoi gelatina în apă rece 10 minute, apoi adaugi sucul de la o portocală. Separat, bați gălbenușurile. Laptele îl pui pe foc și-l amesteci cu coaja de la cele două portocale și zahărul. Îl lași

să fiarbă 2 minute, apoi torni sucul de la cealaltă portocală și amestecul de gălbenușuri. Fierbi compoziția 12 minute, amestecând, apoi o laşi să se răcească. Între timp, pui gelatina pe baie de aburi până se topește complet, fără să fiarbă. Ulterior, o amesteci cu cealaltă compoziție. Peste blatul însiropat pui crema și dai prăjitura la frigider peste noapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net