O reţetă gustoasă pe zi: Spaghete cu vinete și roșii
Ingrediente
● 2 vinete ● 4-5 felii bacon
● 100 g caşcaval ras ● 3 roşii,
cubuleţe ● 4 căţei usturoi
● 2 cepe ● 1-2 ardei graşi
● ½ ardei iute ● sare
● piper ● ulei ● 1 lingură
pătrunjel tocat
● 1 linguriţă zahăr brun
● sare ● piper
● câteva frunzuliţe busuioc
● 1-2 linguri ulei
● 4 căţei usturoi
● 50 g caşcaval tare
Mod de preparare
Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le ţii la scurs 30 de minute, apoi le
ştergi, le frigi pe grătarul încins şi le dai deoparte. Tai cele două roşii jumătăţi şi le frigi.
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet şi le scurgi. Dai roşiile pentru sos prin răzătoare, apoi le pui la fiert, până când scade sosul şi se îngroaşă.
Separat, încingi uleiul, pui căţeii de usturoi şi îi căleşti uşor, ca să elibereze aroma, apoi adaugi sosul de roşii, sare şi piper după gust, zahărul, busuioc (mai păstrezi 2 frunzuliţe, pentru decor), şi ţii pe foc 10 minute ca să se combine aromele, apoi scoţi frunzele de busuioc. Dacă vrei să obţii un sos fin, îl poţi pasa cu blenderul.
Serveşti spaghetele amestecate cu sos, vinete şi roşii, presărate cu caşcaval ras şi decorate cu frunze de busuioc.