O reţetă gustoasă pe zi: Supă cu năut și tăiței
Ingrediente:
420 g năut, 2 linguri ulei, 2 cepe mici tocate, 250 g tăiţei, 4 căţei de usturoi tăiaţi fin, 3 morcovi tocaţi, 4 tije de ţelină tocate, sare, ½ legătură pătrunjel, piper, 1-2 crenguţe rozmarin, ½ linguriţă oregano, frunze de mentă (opţional).
Preparare:
Speli boabele de năut şi le scurgi. Încingi uleiul, la foc mediu, într-o oală şi adaugi ceapa, usturoiul, morcovii şi ţelina şi le căleşti până se înmoaie. Adaugi boabele de năut, împreună cu toate condimentele şi cu verdeţurile. Potriveşti gustul de sare şi de piper. Torni o cantitate suficientă de apă, cât să acopere complet legumele, reduci flacăra şi fierbi, la foc mic, cel puţin 1 oră, până se îngroaşă supa şi se înmoaie legumele. Spre final, când supa este aproape gata, adaugi tăiţeii, torni apă clocotită, dacă este nevoie, şi dai flacăra mai mare. Laşi supa să fiarbă până se înmoaie tăiţeii. O serveşti caldă şi, dacă vrei, decorată cu frunze de mentă.