O reţetă gustoasă pe zi: Supă cu tăiţei
Reţeta gustoasă de azi este supă cu tăiţei.
Ingrediente Supă cu tăiţei:
1 piept de pui, 3 morcovi, 1 păstârnac, 1 ţelină, 1 ceapă, sare, piper, pătrunjel verde; Pentru tăiţei: 1 ou, făină cât cuprinde, 1 praf de sare.
Preparare Supă cu tăiţei:
Speli şi cureţi de pieliţe carnea de pui şi o pui la fiert în apă rece, cu un praf de sare. Spumuieşti de câte ori este nevoie şi adaugi legumele întregi, spălate şi curăţate. Când toate s-au fiert, iei de pe foc supa, o strecori, apoi o torni iar în oală, potriveşti gustul de sare şi piper şi opreşti focul. Pentru tăiţei, pregăteşti un aluat din făină, ou şi un praf de sare, îl frămânţi bine şi apoi îl laşi să se odihnească. După 10 minute, întinzi o foaie subţire, pe care o tai după dorinţă. Laşi tăiţeii răsfiraţi pe planşetă, ca să se usuce puţin. Îi fierbi în apă cu sare, îi treci printr-un jet de apă rece şi-i răstorni în supă, ca să capete gust. Serveşti cu pătrunjel verde.