O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu mere caramelizate
Ingrediente
Pentru aluat
130 g făină
60 g unt
40 g zahăr
1 gălbenuș
1 praf de sare
1 linguriță apă rece
Pentru umplutură
6 mere
1 lingură suc de lămâie
100 g zahăr
3 linguri apă
150 g unt
Preparare
Amesteci făina cu untul, iar când capătă un aspect sfărâmicios adaugi gălbenușul, sarea, zahărul și apa rece. Frămânți până se omogenizează ingredientele, formezi din aluat o bilă pe care o înfășori în folie din
plastic și o ții la frigider 30 de minute.
Descojești merele, le tai felii și le stropești cu zeamă de lămâie. Într-o cratiță, topești zahărul, cu apa, iar când capătă o nuanță aurie, pui untul, amesteci până se topește și dai deoparte. Adaugi merele și dai
cratița la cuptor 30 de minute. Întinzi aluatul, îl tai după forma cratiței și-l dai la rece alte 30 de minute. Scoți cratița din cuptor și lași merele să se răcorească, pui aluatul și dai din nou cratița la cuptor aproximativ 30 de minute. După ce s-a răcorit tarta, o răstorni.