O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu roşii, dovlecei şi brânză
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
150 g unt
1 ou
1 praf de sare
50 ml apă
Pentru umplutură
2 dovlecei
400 g telemea
3 ouă
150 g smântână
2 roşii
Sare
Preparare
Amesteci făina cu untul rece, adaugi oul şi sarea. Torni puţină apă şi frămânţi până aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Îl pui la frigider 30 de minute. Întinzi o foaie nu foarte groasă de aluat, o aşezi în tavă şi o înţepi din loc în loc cu furculiţa, apoi o dai la cuptor, 15-20 de minute.
Pentru umplutură, dai telemeaua prin răzătoare şi o amesteci cu smântâna şi cu cele 3 ouă. Speli dovleceii, îi tai felii şi-i presari cu puţină sare.
Scoţi tava cu tartă din cuptor, adaugi jumătate din compoziţia de brânză, pui felii de dovlecei şi câteva felii de roşii, acoperi cu restul de brânză şi cu feliuţe de roşii. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos.