O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu smântână și cireșe
Reţeta gustoasă de azi este tartă cu smântână şi cireşe.
Ingrediente Tartă cu smântână și cireșe
Pentru aluat: 100 g unt, 190 g făină, 50 g zahăr, 2 linguri cacao, 1 ou, 1 linguriță praf de copt; Pentru umplutură: 300 ml smântână grasă, 70 g zahăr, 1 ou, extract de vanilie, 200 g cireșe.
Preparare Tartă cu smântână și cireșe
Mixezi untul moale cu zahărul până devine cremos, apoi adaugi oul. Cerni făina cu cacaua și praful de copt. Amesteci cele două compoziții, iar aluatul pe care îl obții îl învelești în folie alimentară și-l pui la frigider 30 de minute. Între timp, pregătești umplutura. Bați smântâna cu zahărul, oul și extractul de vanilie, după gust. Speli cireșele și le cureți de sâmburi. Întinzi aluatul rece pe o tavă tapetată. Torni peste aluat umplutura de smântână și cireșele. Dai tarta la cuptorul preîncălzit la 180 ºC 50-60 de minute. Tarta cu smântână și cireșe se servește rece, după ce a stat la frigider cel puțin 5 ore.