O rețetă gustoasă pe zi: Tocăniță de ciuperci cu bacon
Ultima actualizare:
Rețeta gustoasă de azi este Tocăniță de ciuperci cu bacon.
Ingrediente Tocăniță de ciuperci cu bacon:
1 kg ciuperci champignon, 200 g bacon, 1 ceapă, 30 ml ulei, sare, după gust, piper, după gust, pătrunjel verde, pentru décor, mămăligă, pentru servit.
Tai baconul cubulețe și îl prăjești într-o tigaie antiaderentă, în propria grăsime. Când e rumenit, îl scoți pe șervețele de hârtie. Cureți ceapa, o toci și o călești în ulei până devine translucidă. Adaugi ciupercile spălate și tăiate jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor. Lași pe foc până ce scade aproape toată zeama, apoi pui baconul rumenit. Condimentezi cu sare și piper, iar după ce zeama a scăzut de tot oprești focul. Ornezi tocănița de ciuperci cu pătrunjel verde și o servești cu mămăligă.