O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu cremă de cappuccino
Ingrediente:
Pentru aluat: 3 ouă, 80 g făină, 1 pachet zahăr vanilat, 80 g zahăr pudră; Pentru umplutură: 300 ml apă, 3 mere, 100 g zahăr, 1 pachet cu praf de budincă de vanilie; Pentru cremă: 250 g brânză de vaci, 100 g zahăr pudră, 4 linguriţe nes, 10 g gelatină, 250 g frişcă lichidă; Pentru glazură: 100 g frișcă lichidă, 100 g ciocolată neagră.
Preparare:
Pentru blat, separi ouăle și mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat. Le adaugi în albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră. Adaugi făina cernută şi amesteci de jos în sus. Pui aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili și dai în cuptor 30 de minute. Lași la răcit, apoi îl tai în jumătate. Pentru cremă, baţi frişca împreună cu zahărul pudră. Mixezi brânza de vaci cu nesul, frişca şi gelatina preparată, apoi o întinzi peste o felie de blat şi aşezi a doua felie. Laşi 30 de minute la frigider. Cureţi merele, le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă cu zahărul şi apa. Laşi să se înmoaie puţin, pui praful de budincă, amesteci şi ţii pe foc încă 2 minute. Torni umplutura de mere peste tort și dai din nou la rece. Pentru glazură, pui frișca pe foc, apoi adaugi ciocolata şi amesteci până când aceasta se topește. Torni glazura peste tort şi-l dai la rece. Decorezi după imaginație.