O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu cremă de brânză şi banane
Ingrediente pentru blat:
100 g făină, 3 linguri cacao, 1 linguriță praf de copt, 100 g unt, 5 ouă, 75 g zahăr pudră, 100 g zahăr tos, 100 g ciocolată neagră, 1 praf de sare. Pentru cremă: 200 g smântână grasă, 100 g brânză de vaci, 100 g zahăr pudră, 3 banane. Pentru glazură: 2 linguri smântână, 2 lingurițe cacao, 3 linguri zahăr, 1 lingură unt moale.
Preparare:
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt și cu pudra de cacao. Separat, mixezi untul cu zahărul pudră. Bați gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr tos și cu sarea până obții o compoziție de culoare galben-pal. Ciocolata o topești pe baie de aburi. În compoziția de unt adaugi ciocolata topită și amestecul de gălbenușuri. La final, pui ingredientele uscate și amesteci până se încorporează. Albușurile le bați spumă cu restul de zahăr tos și le adaugi la compoziția de mai sus, amestecând de jos în sus. Aluatul obținut îl pui într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul încins 35-40 de minute, până trece testul scobitorii. Între timp, prepari crema. Amesteci cu blenderul brânza cu zahărul până devin o cremă. Separat, bați smântâna până se îngroașă, apoi o amesteci cu brânza. Blatul răcit îl împarți în două părți egale. Pe prima parte pui crema de brânză cu smântână, apoi întinzi un strat de banane tăiate rondele și acoperi cu cealaltă felie de blat. Pentru glazură, pui la foc mic smântâna cu pudra de cacao, zahărul și untul și lași să fiarbă un minut. Acoperi tortul cu glazura obținută și-l dai la frigider o oră.