O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu cremă de cătină
Ingrediente
Pentru blat
210 g zahăr
7 ouă
210 g făină
1 praf sare
Pentru cremă
350 ml lapte
200 g zahăr
250 g unt
100 g cătină
50 g miere
6 linguri griș
1 ciocolată albă
esență de rom
200 g cătină
Preparare
Separi gălbenușurile de albușuri și le pui în boluri diferite. Albușurile le bați spumă. Mixezi gălbenușurile cu zahărul până când se îngroașă, apoi le încorporezi în albușuri. Adaugi făina câte puțin. Compoziția rezultată o torni într-o formă tapetată cu pereți detașabili. Dai la cuptorul preîncălzit 35 de minute, până capătă o culoare aurie.
Pentru cremă, amesteci laptele cu zahărul și siropul de cătină, făcut din cătina stoarsă și miere, și pui pe foc. Adaugi grișul și amesteci până când se îngroașă. Dai deoparte de pe foc, lași 15 minute să se răcească, pui untul cubulețe și mixezi bine. Torni esența.
Tai blatul în două și între foi pui două treimi din crema de cătină. Ornezi cu restul de cremă peste care întinzi ciocolata albă topită pe baie de aburi, ușor răcită, și cu boabe de cătină.