O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu portocale și cocos


    Tort cu portocale și cocos
Tort cu portocale și cocos

Ingrediente:

Pentru blat: 6 ouă, 310 g făină, 200 g zahăr, 120 ml suc proaspăt de portocale fierbinte, 120 g amidon din porumb, 2 lingurițe praf de copt, coaja de la ½ de portocală, 1 praf de sare; Pentru cremă: 500 ml suc proaspăt de portocale, 5 linguri amidon din porumb, 380 g lapte condensate, 300 ml frișcă lichidă, coaja rasă de la 1 portocală, 2 linguri fulgi de cocos; Pentru sirop: 200 ml suc proaspăt de portocale; Pentru décor: 1 portocală.

Preparare:

Bați albușurile spumă împreună cu sarea. Adaugi zahărul și continui să mixezi 3-4 minute. Pui gălbenușurile, unul câte unul, și bați în continuare. Adaugi coaja și sucul de portocală și amesteci cu o spatulă. Separat, combini făina cernută cu amidonul de porumb și cu praful de copt. Omogenizezi cele două compoziții. Pentru a obține un blat mai pufos, amesteci cu o spatulă, de jos în sus, cu mișcări rapide, doar de câteva ori. Pui aluatul în formă și-l coci 40 de minute la 180 °C. După ce blatul s-a răcorit puțin, îl însiropezi cu sucul proaspăt de portocale.

Pentru cremă, amesteci sucul de portocale cu amidonul de porumb într-o oală și pui la foc mic, amestecând continuu, 7-8 minute, până începe să se îngroașe. Torni laptele condensat și amesteci în continuare, tot 7-8 minute, la foc mic. Iei cratița de pe foc, o lași să se răcorească puțin, apoi adaugi coaja de portocală și fulgii de cocos. Bați frișca și o încorporezi în crema de portocale.

Peste blatul de tort însiropat pui crema de portocale și cocos. Decorezi tortul cu felii de portocală.

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
narcisa suciu si Daria jpg
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
maxresdefault jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop 26 martie jpg
horoscop zilnic 26 iulie 0 jpeg
cub horoscop iertare png
verighete aur alb jpeg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
thumbnail Andrei Dutu jpeg