O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu prune uscate şi migdale
Ingrediente
200 g prune uscate, fără sâmburi
100 ml vin
300 g ciocolată neagră
200 g unt
4 ouă
150 g zahăr
150 g făină
1 linguriță praf de copt
200 g migdale
Preparare
1. Prunele uscate le tai cubulețe și le amesteci cu vinul. Le lași deoparte 30 de minute. Separat, pe baie de aburi, topești ciocolata cu untul. După ce s-au răcit puțin, adaugi vinul în care s-au înmuiat prunele.
2. Bați ouăle cu mixerul și zahărul 5 minute, la viteză mare. Adaugi amestecul de ciocolată și continui să mixezi încă un minut, dar la viteză mică.
3. Amesteci făina cu 100 g de migdale, praful de copt și o adaugi la compoziția de ouă cu ciocolată. La final, pui prunele și amesteci încet, de jos în sus. Aluatul obținut îl așezi într-o tavă tapetată și-l dai la cuptorul preîncălzit. După 35 de minute, acoperi blatul cu folie de aluminiu și-l mai lași să se coacă încă 15-20 de minute. Când este gata, îl răstorni cu grijă pe un platou și-l decorezi cu restul de migdale.