Prepară minitarte aromate cu pere!
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru aluat: 200 g făină, 75 g zahăr, 125 g unt/margarină, 2-3 linguri apă carbogazoasă
Pentru umplutură: 2 ouă, 3-4 linguri zahăr, 2 linguri făină, un plic zahăr vanilat, 8 pere mari, zeama de la ½ de lămâie, 2 pliculeţe de gelatină
Mod de preparare:
Freacă untul cu zahărul, apoi adaugă făina cernută şi lingurile de apă carbogazoasă. Frământă până obţii un aluat omogen şi potrivit de moale. Acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l la rece cel puţin 15 minute.
Între timp, încălzeşte cuptorul şi tapetează formele cu unt şi cu făină. Curăţă perele, taie-le în jumătăţi şi scoate-le mijlocul tare cu seminţe, apoi taie-le în felii şi stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.