Reţete de la cititori: Caltaboşi - Loredana
Ultima actualizare:
Mod de preparare:
Se curăţă foarte bine plămânii şi inima şi se lasă în apă rece cu oţet pentru a elimina orice miros. Separat se pune şi intestinul în apă rece cu oţet. Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte. Când a devenit aurie se adaugă orezul şi se mai ţine 10 minute pe foc.
Se pune inima, plămânii şi carnea la fiert şi apoi se dau prin maşina de tocat. Se combină cu ceapa şi orezul călite, se frământă şi se condimentează după gust. Zeama în care au fiert nu se aruncă. Se umple intestinul cu compoziţia rezultată, se leagă la capete şi se găureşte din loc în loccu o scobitoare pentru a evita crăparea în timpul fierberii. Se fierb caltaboşii 15-20 de minute în zeama în care a fiert carnea. Se servesc după ce s-au răcit.