Reţete de la cititori: Tort cu fructe – Pisicuţa
Pentru cremă: 500 ml lapte, 100 g zahăr, 4 gălbenuşuri, 4 linguri amidon, 1 pachet unt, 1 esenţă de vanilie.Pentru cremă: 400 g frişcă, 1 portocală, 1 kiwi.Preparare
Blatul:Batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul treptat şi batem până se face tare ca o bezea. Adăugăm gălbeuşurile, făina în ploaie care a fost amestecată cu cacao şi amestecăm cu o lingură de lemn de jos în sus, ca să nu se lase albuşurile.
Turnăm într-o formă de tort un sfert din aluat şi o dăm la cuptor pentru 20 minute, restul aluatului rămas îl turnăm într-o tavă de aragaz unsă şi tapetata. Se dă la cuptor pentru 15 minute.După ce s-a răcit blatul se taie 5 fâşii de 45 cm lăţime fiecare şi însiropăm puţin, nu prea mult că apoi nu mai putem să rulăm la montare.
Crema:Se amestecă laptele cu gălbenuşurile, zahărul şi amidonul, apoi se fierbe totul la foc mic până se îngroaşă. Se lasă crema la răcit, apoi adăugăm esenţa de vanilie şi untul (care a fost bătut spumă) lingură cu lingură.
Montarea tortului:
Se aşează blatul rotund pe platou şi se însiropează.Se pune crema peste blatul dreptunghiular şi se lasă aşa în tavă 10 minute la rece, să se întărescă crema puţin, nu prea mult că apoi nu se mai lipesc între ele la montat.
Acum începe montarea propriuzisă: rulăm prima fâşie ca pe o ruladă şi o aşezăm în picioare, pe mijlocul blatului rotund. Rulăm în jurul ei o altă fşie de blat şi continuăm astfel formând o spirală până terminăm toate 5 bucăţi de blat cu cremă.
Îmbrăcăm în frişcă tortul şi ornăm cu felii de portocale şi kiwi tăiate pe jumătate.