Reţete de la cititori: Prăjitură cu vanilie şi frişcă – Diana Barbu
Ingrediente: 1 l frişcă, 500 ml lapte, 18 ouă, 4 plicuri Creme Ole cu gust de cacao, 4 plicuri Creme Ole cu gust de vanilie, 18 linguri de zahăr, sare, esenţe (rom\vanilie\migdale - după gust), o ciocolată, praf de copt şi nucă de cocos.
Preparare
Se bat spumă albuşurile cu zahărul, se pun gălbenuşurile şi cele 4 plicuri de Creme Ole cu gust de cacao, sarea, praf de copt, esenţele şi omogenizăm bine. Se pune la cuptor 25 - 30 min. După coacere se lasă la rece. (Acesta a fost blatul).
Crema de deasupra: Se bate frişca, după care se adaugă laptele şi cele patru plicuri de Creme Ole cu gust de vanilie şi se pune peste blatul rece. Topim o ciocolată, o punem deasupra cremei albe, peste care pudrăm cu nucă de cocos. Eu am răzuit o ciocolată (mi s-a părut mai simplu).