Reţete de la cititori: Papanaşi - Bianca Raluca Panazan
Ultima actualizare:
• 250 g brânză de vaci • 80 g zahăr • 1 plic zahăr vanilat • 1/2 esenţa de vanilie • 2 ouă• 200 g făină • 3 linguri de griş • 1/2 praf de copt sau bicarbonat • coaja de lămâie şi portocală • sare • Ulei pentru prăjit • smântână • dulceaţă de vişine
Se pun grişul, praful de copt, sarea şi făina treptat, şi se amestecă,dacă nu este nevoie nu puneţi toată făina.
Pe masa de lucru se presară puţină făină şi se întinde aluatul format. Cu un pahar facem formele, iar la mijloc îi facem o gaură. Se fac şi biluţe mici.
Într-un ceaun punem ulei, îl lăsăm să se încingă şi punem pe rând formele la prăjit. Se scot pe un servet de hârtie pentru a absoarbe excesul de ulei. Se servesc cu smântănă şi dulceaţă de vişine.