Reţete de la cititori: Prăjitură cu foi – Cristina Sturzu
Ingrediente:Pentru foi: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 2 linguri de cacao.Pentru cremă: 6 ouă, 31 linguri de zahăr, 100 g de cocos, 250 g unt sau margarină.
Preparare
Se bat 6 (şase) albuşe spumă cu 6 (şase) linguri de zahăr, 6 (şase) linguri de făină, 2 linguri de cacao şi cele 6 (şase) gălbenuşe. Aluatul se imparte in trei părţi egale şi se coace pe dosul tăvii.
Crema I: se bat 6 albuşe cu 18 linguri de zahăr pe baie de abur. Când sunt gata se adaugă 100 g nucă de cocos care se întinde pe cele trei foi coapte.
Crema II: 6 gălbenuşuri cu 13 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de lapte se fierb pe baie de abur. După ce este fiartă şi răcită, se adaugă margarina sau untul.
Asamblare: O foaie cu albuş se unge cu jumătate de cremă de gălbenuş, se pune a doua foaie cu albuş şi restul de cremă de gălbenuş, apoi se pune ultima foaie cu albuş. Se ornează cu mărgele colorate sau ciocolată rasă.