Ouă Faberge – Amalia Sasarman
Ingrediente:
• 15 coji de ouă întregi
• 1 morcov mare
• 100 g boabe de porumb dulce
• 100 g păstăi de fasole verde
• 1/2 ardei gras roşu
• 3 lg de mazăre
• 100 g piept de pui
• 50 caşcaval
• sare
• piper
• 1 lgt pătrunjel verde tocat
• 1200 ml apă
• 20 g gelatină
Mod de preparare:
Eu am avut la congelator, pregătite din toamna trecută, porumbul, fasolea verde şi mazărea, deoarece îmi place să am de toate, mai ales că părinţii mei au o grădina mare şi plină de bunătăţi.
Prin urmare am pus la fiert doar morcovul curăţat şi tocat cubuleţe în cca 1 l de apă. Când a fost aproape fiert, am adăugat şi legumele congelate împreună cu ardeiul tăiat cubuleţe, sare , piper şi pătrunjelul verde. Am mai lăsat la foc mic 10 minute, după care am strecurat totul şi am păstrat zeama. Cojile de ouă le-am adunat timp de o săptămâna, procedând astfel de fiecare dată când am avut nevoie de ele: am spart oul doar cât o moneda de 10 bani şi am golit cu grijă conţinutul; am spălat bine cojile astfel obţinute şi le-am pus la uscat. Cât timp se răceşte zeama de legume, tai cubuleţe pieptul de pui şi caşcavalul şi pui gelatină la umflat în 200 ml de apă rece.
Când s-a umflat suficient (se transformă într-o masă omogenă de granule) o pui pe foc mic şi amesteci încet până când se lichefiază. Ai grijă să nu fiarbă, fiindcă atunci se taie şi nu o mai poţi folosi! Laşi gelatină să se răcorească şi apoi o amesteci cu zeama de la legume. Umpli cojile de ouă cu legume, piept de pui şi caşcaval, cam 1/3 şi completezi cu supă. Laşi ouăle la rece cca 2 ore, după care le decojeşti cu grijă. Le serveşti pe felii de caşcaval, cu multă dragoste.