Ouă umplute cu pate de ficat - Manole Alina Maria


    Ouă umplute cu pate de ficat
Ouă umplute cu pate de ficat

Ingrediente: 10 ouă, 1 ou crud pentru maioneză, ulei pentru maioneză, un pate de ficat de porc sau pasăre 200 g, sare, piper după gust, pătrunjel, roşii, salată pentru ornat.

Preparare

Se fierb ouăle tari şi se lasă la răcit în apă rece. Până când ouăle se răcesc, preparăm maioneza clasic. Adică separăm gălbenuşul de albuş. Albuşul îl păstrăm, la gălbenuş adăugăm o linguriţă de muştar, apoi câte puţin ulei în timp ce mixăm cu mixerul sau robotul de bucătărie. Continuăm să mixăm şi să adăugăm câte puţin ulei până când obţinem cantitatea dorită. În acest caz, aproximativ 200 de ml de maioneză. Nu uitaţi ca la final să adăugaţi sare după gust în maioneză. 

Tăiem ouăle fierte în două şi scoatem gălbenuşurile. Aşezăm jumătăţile de ou pe o farfurie. Gălbenuşurile le mixăm cu pateul şi 2 linguri de maioneză. Condimentaţi amestecul cu sare şi piper după gust. Este posibil să nu mai fie nevoie să adăugaţi sare, în funcţie de cât de sărat este pateul. Umpleţi jumătăţile de ou cu acest amestec şi apoi ornaţi cu maioneză. Maioneza se poate aşeza şi sub ouăle umplute, ca şi un sos. În acest caz puteţi să o subţiaţi cu o lingură de smântână. Ornaţi cu verdeaţă.

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
planete spatiu jpeg
stres
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
cub horoscop bani
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
eurovision  jpeg