Pâine cu aluat nefrământat - Bertoni D. Albert

Ultima actualizare:

    Pâine cu aluat nefrământat
Pâine cu aluat nefrământat

Ingrediente:

- 500 gr făină cernută- 350 ml apă- 13 gr drojdie- 1 linguriță și jumătate de sare- 5 gr zahăr

Preparare:

Într-un bol, amestecăm făina cu zahărul și sarea. Drojdia se dizolvă în apă, apoi se adaugă peste făină și se omogenizează bine cu o lingură. Acoperim bolul cu folie alimentară și lasăm la frigider 8 -12 ore. Ideal ar fi peste noapte.Înainte de toate, aprindem cuptorul aragazului. În interior vom pune o oală de fontă cu capac ( sau un tuci).Pe blatul/masa de lucru presărăm făină și răsturnăm aluatul. Peste acesta pudrăm făină și îl întindem sub forma unei foi dreptunghiulare cu grosimea de 1 cm. Pliem marginile câte doua, apoi întoarcem pâinea astfel formată cu marginile îndoite dedesubt. Lăsăm la odihnă circa 20 minute. Scoatem oala din cuptor, așezăm păinea în interior, acoperim cu capacul și introducem la cuptor, 180 grade, 20 -25 minute. Scoatem capacul și mai lăsăm pâinea în cuptor alte 10 -15 minute. Spor și poftă să fie!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net