Pancakes pufoase – Adina Ciocălău
Ingrediente:
• 200 g făină
• 2 ouă
• 2 linguri de zahăr
• 125 ml lapte
• 2 linguriţe praf de copt
• 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
• 1 zahăr vanilat sau esenţă de vanilie
• puţină sare
Mod de preparare:
1. Într-un bol punem făină, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, zahărul vanilat sau esenţă şi sarea şi amestecăm uşor.
2. În alt bol punem ouăle şi laptele, amestecăm, apoi adăugăm în bolul cu ingredientele uscate. Amestecăm uşor până la încorporare.
3. Punem o tigaie pe foc, lăsăm să se înfierbânte şi adăugăm puţin ulei, eventual îl puteţi unge pe suprafaţă tigăii cu o pensula de bucătărie. Punem un polonic din compoziţie. Întoarcem
4. clătită când pe suprafaţă ei au început să apară găurele. Lăsăm să se prăjească şi pe partea cealaltă, apoi o punem într-o farfurie. La fel procedăm cu toate clătitele şi le punem una peste altă pentru a le păstra calde.
5. Se servesc calde cu unt, miere, sirop, crema de ciocolată sau pudrate cu zahăr.