Pască umplută cu aluat de cozonac, rețeta inedită care a dat pe spate toate gospodinele. Se prepară ușor și este extrem de pufoasă și aromată. VIDEO

Ultima actualizare:

Din meniul de Paște nu poate lipsi pasca, așa că doamnele și domnișoarele care se pregătesc să își facă lista de preparate, cu siguranță nu o vor rata. Iată cea mai inedită rețetă, care a făcut furori pe internet și este absolut delicioasă.

Cea mai delicioasă pască / FOTO: Shutterstock
Cea mai delicioasă pască / FOTO: Shutterstock

Pască cu multă umplutură și aluat de cozonac. Este pufoasă, aromată și ușor de făcut.

Lista de ingrediente:

- 250 g de făină 000

- 4 g de drojdie uscată

- un gălbenuș de ou

- 125 ml de lapte călduț

- 25 g de unt topit

- 2 linguri de ulei

- 40 g de zahăr

- coajă de la jumătate de lămâie

- esență de rom

- un vârf de linguriță de sare

Pentru umplutură:

- 550 g de brânză de vaci (nesărată)

- 20 g de smântână

- 2 ouă

- 150 g de stafide

- 4 linguri de zahăr pudra (dacă vreți mai dulce, mai adăugați)

- linguriță de coajă de lămâie

- 2 linguri de gris

Mod de pregătire

„Activăm drojdia: într-un pahar punem drojdia uscată, 3 lingurițe de zahar și 2 linguri de lapte călduț și lăsăm câteva minute să se activeze. Pregătim mixul de gălbenușuri: amestecăm gălbenușurile cu untul topit și uleiul. Într-un bol mai mare adăugăm făină, un praf de sare, apoi mixul de gălbenușuri și drojdia activată și începem să frământăm puțin câte puțin.

Continuăm cu restul de lapte călduț amestecat cu zahăr, esență și coajă de lămâie și frământăm până când obținem un aluat omogen. Acoperim bolul cu un prosopel și lăsăm la crescut până când își dublează volumul. Între timp, ne ocupăm și de umplutură: brânză, smântână, ouă, stafide, zahăr pudră, coajă de lămâie și gris.

Aluatul a crescut frumos, așa că nu ne rămâne decât să îl pregătim pentru copt. Oprim puțin din el pentru decor și pe restul îl aplatizăm cu un sucitor și îl punem într-o tavă rotundă (a noastră a avut 28 de cm).

Adăugăm umplutura și aluatul rămas răsucit sau împletit. Mai lăsăm pentru 8-10 minute la dospit și gata de cuptor (170 de grade, ventilație, 50 min).

Rezultatul? O adevărată bunătate. Noi nici nu am mai așteptat să se răcească și am și tăiat-o. Aluatul este pufos și plin de arome, iar umplutură este din belșug... fix așa cum ar trebui să aibă o pască”, se arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop webp
dieta, foto shutterstock jpg
rochii de mireasa jpg
horoscop webp
ventilator istock jpg
Poza de cover  Experiente uimitoare de filmare a traseelor montane cu o camera Go Pro ghidul de care ai nevoie O camera Go Pro in prim plan, plante, natura jpg
autumn 2896572 1280 jpg
paste cu pui si parmezan jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net