Paste cu ciuperci în sos cremos de smântână – Felicia Vanea
Ultima actualizare:
Ingrediente
500 g ciuperci
400 g paste
200 ml smântână pentru gătit - 30% grăsime
50 g unt
2 linguri parmezan ras
2 căţei de usturoi
sare, piper, oregano, busuioc
Mod de preparare
Topim untul într-o tigaie. Ciupercile le curăţăm de pieliţă, le spălăm şi le feliem. Le adăugăm în untul topit şi lăsăm să scadă, la foc mic. Adăugăm smântâna şi lăsăm să mai dea un clocot. Punem parmezanul şi amestecăm. Condimentăm cu sare, piper, usturoi tocat mărunt. Pastele le fierbem conform instrucţiunilor de pe pachet. Le scurgem de apă şi le servim calde alături de ciupercile în sos de smântână. După gust, presăram oregano sau busuioc.