Pate raw-vegan - Monica Marton
Ingrediente necesare pentru patru porţii:
50 grame seminţe de dovleac50 grame seminţe de floarea soarelui50 grame seminţe de susan50 grame seminţe de in100 grame de roşii deshidratate100 grame de măsline fără sâmburio lingură de capere conservate în oţetpatru rămurele de cimbru verdezeama de la o jumătate de lămâieun ardei iute uscato jumătate de lingurită de turmeric8 boabe de piper roşuun praf de sare
Preparare
Puneţi toate seminţele într-un bol, adăugaţi apă cât să treacă peste ele şi lăsaţi-le două ore să se înmoaie. Pisaţi în mojar piperul şi ardeiul iute şi spălaţi lămâia şi cimbrul. Puneţi în blender seminţele înmuiate, roşiile deshidratate, măslinele, caperele, adăugaţi piperul şi ardeiul iute pisat, zeama de lămâie, cimbrul, turmericul şi sarea. Procesaţi un minut toate ingredientele, până devin pastă. Poftă bună!