Pavlova cu căpşuni
Un desert de vară, perfect pentru momentele de răsfăţ: Pavlova cu căpșuni.
Ingrediente Pavlova cu căpșuni:
Pentru blatul de bezea:
8 albuşuri
450 g zahăr pudră
10 g amidon
Pentru cremă:
250 g mascarpone
250 ml frişcă lichidă
zeama şi coaja de la 1 lime
Pentru ornat:
500 g căpşuni
Mod de preparare Pavlova cu căpșuni:
Pentru blat, mixezi albuşurile cu zahărul pudră, pe care îl încorporezi în 4 tranşe. La final, când compoziţia s-a întărit, pui amidonul. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă şi desenezi pe foaia de copt un cerc cu diametrul de 22 cm. Aranjezi bezeaua, avâng grijă să aibă o înălţime de 10-12 cm, iar la mijloc formezi o adâncitură, în care vei pune crema şi fructele. Pe lateral, la exterior, cu o spatulă, faci modelul dorit. Coci blatul de bezea 1 oră şi 45 de minute, la 100 de grade. Laşi la răcit în cuptor, cu uşa întredeschisă.
Pentru cremă, mixezi împreună frişca şi mascarpone, iar la final adaugi zeama şi coaja de lime.
Asamblezi tortul: în adâncitura din blat aşezi crema, apoi aranjezi fructele şi decorezi după imaginaţie.