Penne cu carne - Lucia Clepce
Ingrediente: 500 g penne, 700 g carne de porc tocată, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 5 linguri pastă de tomate, 1 lingură boia de ardei dulce, piper, busuioc, cimbru, 200 g caşcaval.
Mod de preparare: Se pune uleiul într-o tigaie şi se adaugă carnea tocată, se lasă câteva minute până se rumeneşte foarte puţin apoi se adaugă ceapa tocată mărunt, o cană de apă şi se lasă să fiarbă acoperit o jumătate de oră.
Se pune apoi pasta de roşii, boiaua de ardei şi se mai completează cu apă. Se mai lasă să fiarbă 30 de minute, se condimentează cu sare, piper, cimbru, busuioc şi usturoiul pisat şi se lasă să se răcească.
Se fierb pastele în apă cu sare al dente apoi se strecoară. Se unge o tavă cu ulei, se pune un strat de penne, unul de carne, altul de penne, etc până se termină ambele compoziţii.
Se rade caşcaval deasupra şi se dă la cuptor pentru 15 de minute la foc potrivit.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!