Piept de pui cu legume la grătar - Tania Kiswani
Ingrediente:
0,6 kg piept de pui (putem folosi şi pulpe)
3 cartofi
4 morcovi mijlocii
2 cepe
6-8 căţei usturoi
1 ardei roşu
1 ardei galben
1 ardei verde
1-2 dolecii mici
50 ml ulei măsline
2 linguri condimente pentru grătar
o lingură vegeta
2 linguri sos worcestershire
2 linguri sos barbecue(hickory smoked)
sare
piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui sau pulpele se spală bine, se taie în bucăţi mai mici şi se dau la frigider, după care ne ocupăm de tăierea legumelor. Eu am tăiat majoritatea cu lama de cuţit ondulată, care le-au dat legumelor o formă minunată, înainte şi după gătit. Toate legumele care necesită să fie curăţate de coajă le curăţăm, în afară de dovleci şi ardei, după care le spălăm în mai multe ape. Apoi ne ocupăm de tăierea lor: cartofii, morcovii şi dovleceii i-am tăiat cu cuţitul ondulat, iar celelalte legume le tăiem în bucăţi mai mari. Ceapa se taie în 4 sau 6 (depinde de mărimea ei), iar căţeii de usturoi se lasă întregi. Toate legumele tăiate şi carnea de pui se pun într-un vas mai mare şi se amestecă cu toate ingredientele de mai sus. Se încinge tigaia gril şi se adaugă pieptul de pui şi legumele. Se lasă să se rumeneasca, dar din când în când învârtim în tigaie cu ajutorul unei spatule, dar uşor că să nu se distrugă legumele. Această operaţie nu o facem prea des ca să rămână legumele întregi. La început, focul trebuie să fie iute, iar după ce a început să se rumeneasca, dăm la foc mai mic. Durata de preparare este de la 50-60 min. După ce este bine rumenit, se scoate pe un platou şi se serveşte cald alături de o garnitură. Noi am servit cu o garnitură de salată de roşii, castraveţi, ardei graşi, pătrunjel şi ceapă. Vă doresc poftă bună!