Piersici - Dvornic Elke
Ingrediente:
4 ouă, 250 ml ulei, 200 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 plic jumătate de praf de copt, aproximativ 600 g făină.
Crema: 1 borcan de gem şi coji de piersici zdrobite.
Preparare
Într-un castron mare se bat ouăle cu zahărul şi vanilia, se adaugă uleiul şi 4 linguri de făină + praful de copt, se amestecă bine. Se lasă deoparte, acoperit castronul aproximativ 1oră, apoi se adaugă restul de făină. Trebuie să iasă un aluat destul de vârtos şi puţin lipicios. Se ia jumătate de linguriţă cu aluat şi se face biluţe, se pun într-o tavă pe hârtia de copt, se apasă uşor cu degetul să se turtească foarte puţin, se coc aproximativ 40 minute. După coacere, se scobesc şi se umplu cu cremă, apoi se lipesc câte 2, se dau prin lapte amestecat cu colorant alimentar (într-un castron se pune colorant galben iar în celălalt roşu), apoi prin zahăr.