Plăcintă aperitiv – Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
- 1 pachet foi (aluat foietaj),
- 4 ouă,
- 200 g brânză de capră,
- 200 g roşii chery,
- 200 g bacon,
- 1 legătură ceapă verde,
- 200 g ciupercuţe.
Mod de preparare:
Se rade brânză într-un castron, peste brânză se adaugă trei ouă şi se mixează, la final se adaugă şi ceapa verde tocată mărunt (nu mai potrivim de sare, deoarece brânza este un pic sărată).
Se întinde foaia de aluat pe masa de lucru şi se taie două forme rotunde, din fiecare foaie se fac câte două foi rotunde. Se pune în tavă, hârtie de copt ,se presoară puţină făină, se aşază o foaie şi se pune cu lingura compoziţia de brânză, se aşeza felii de ciupercuţe, felii de bacon, se aşază din nou o foaie de aluat şi se continuă cu aşezatul ingredientelor pe foi, până la ultima foaie. Peste ultima foaie nu se mai pune nimic.
Pe mijlocul plăcintei se pune un borcănel mic şi se taie cu cuţitul plăcinta în opt bucăţi, se întorc apoi petalele, două câte două, se unge plăcintăacu un ou bătut, se ornează cu roşii chery şi se dă la cuptorul încălzit deja. Când se rumeneşte pe margini este semn că plăcinta noastră este gata. Să aveţi poftă dragilor, la aşa deliciu culinar!