Plăcintă cu prune - Daniela Andrei


    Plăcintă cu prune
Plăcintă cu prune

Ingrediente pentru aluat:

400 g făină albă de grâu, 100 ml lapte proaspăt, 100 g zahăr tos, un praf de sare, 2 ouă mari, un cub de unt, 25 g drojdie. Pentru umplutură ne sunt necesare: 500 g prune (fără sâmburi) 50 g zahăr vanilat (sau după gust) o linguriţă cu scorţişoară. Suplimentar ne sunt necesare: un ou pentru uns, zahăr vanilat pentru pudrat.

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti aluatul: Pasăm drojdia cu o linguriţă de zahăr până ce se lichefiază şi o păstrăm într-un loc călduţ 10-15 minute (pentru a dospi). Între timp cernem făina într-un vas, adăugăm cele două ouă, zahărul şi laptele călduţ. Amestecăm uşor, încorporând şi drojdia dospită, iar cu ajutorul cubului de unt frământăm un aluat fraged, nelipicios. Acoperim vasul cu un prosopel de bucătărie şi îl aşezăm într-un loc cald până îşi dublează volumul. Pentru compoziţie/umplutură: tăiem prunele în cuburi/jumătăţi, presăram zahărul şi scorţişoară şi le păstrăm la rece pentru a se însiropa uniform. Din aluatul crescut, întindem două foi subţiri, egale. Le umplem cu prunele însiropate, le rulăm cu grijă şi le aşezăm în vasul cooker-ului (uns bine cu unt moale). Batem oul spumă şi ungem plăcinta uniform. Setăm din MENU funcţia BAKE la o temperatura de 150 de grade, pentru 55 de minute. După coacere, lăsăm plăcintă să se răcească treptat în vasul cooker-ului şi doar după aceea o scoatem pe un platou cu ajutorul unei palete din silicon. Se pudrează zahărul vanilat şi se serveşte rece. Poftă bună!

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
oana zavoranu si sotul
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
image
image
image
image
image
image
cub horoscop iertare png
verighete aur alb jpeg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
thumbnail Andrei Dutu jpeg
prințul william, kate middleton  sursa   shutterstock 186607298 jpg