Porc dulce-acrișor
Ingrediente
400 g pulpă porc
4 căţei usturoi
1 linguriţă ghimbir
1 legătură ceapă verde
2 morcovi curăţaţi şi tăiaţi julien
1 ardei roşu, tăiat beţişoare
7 ciuperci, spălate şi tăiate
100 ml sos soia
40 g amidon
condimente 5 arome chinezeşti
100 ml suc roşii
piper
1-2 linguri zahăr brun
Pentru garnitură
200 g orez fiert
Preparare
Speli, cureţi şi tai carnea cuburi. O pui într-un bol şi torni peste ea sos de soia. O laşi la marinat 10-15 minute. Dai cuburile de carne prin amidon, le scuturi şi le prăjeşti în ulei încins. Le rumeneşti uşor, apoi adaugi usturoiul tăiat fin, ghimbirul, amesteci şi adaugi legumele. Ţii puţin, apoi torni sucul de roşii, zahărul brun, condimentele 5 arome chinezeşti, restul de sos de soia. Mai laşi cel mult 5 minute ca să nu se înmoaie foarte mult legumele. Serveşti cu garnitură de orez.