Prăjitura Aurel Tamaş - Rada Adriana Mariana
Ingrediente: Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 2 linguri făină, 4 linguri nucă măcinată, 1/2 praf de copt.
Crema: 1 pachet Rama, 300 g zahăr pudră, 4 gălbenuşuri, 2 linguri ness, 2 linguri cacao, puţină esen rom, 1 pachet biscuiti PICNIC.
Ornare: 4 albuşuri, 200 g zahăr, bombonele decorative de ciocolată.
Mod de preparare:
Pentre blat se bat albuşurile spumă, se încorporează zahărul apoi gălbenuşurile, făina împreună cu praful de copt şi nuca.
Se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie.
Pentru cremă se freacă spumă margarina cu zahărul pudraă şi apoi, pe rând, câte un gălbenuş.
Crema obţinută se împarte în două. În prima parte se adaugă 2 linguri de ness iar în cealaltă cacao.
Blatul îl însiropăm cu cafea îndulcită cu zahăr şi puţină esenţă rom.
Se pune crema cu ness apoi un strat de biscuiţi înmuiaţi în cafea cu zahăr, cu rom peste biscuiţi, a doua cremă.
Deasupra se pun albuşurile bătute spumă cu zahăr, pe aburi. Se ornează cu bombonele decorative de ciocolată.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!