Prăjitura «Bucuria Fructelor» - Felicia Vanea
Ingrediente
14 ouă
14 linguri zahăr
14 linguri făină
14 linguri ulei
1 praf de copt cu şofran
3-4 pliculeţe vanilie
zahăr pudră vanilat pentru decor
fructe (căpşuni, mere verzi/roşii, coacăze roşii, afine, mandarine, struguri albi/roşii, kiwi)
Crema de vanilie:
2 plicuri budincă de vanilie
1 litru lapte
7 linguri zahăr
200 g iaurt cu vanilie
1 plic gelatină
vişine din compot
Mod de preparare
Mixăm ouăle cu zahărul şi vanilia, până cresc în volum şi devin cremoase. Adăugăm uşor uleiul, apoi făină şi praful de copt.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt, turnăm compoziţia. Dăm tavă la cuptorul preîncălzit, în prealabil, în jur de 35-40 minute, foc mediu. Scoatem pandişpanul din cuptor şi îl lăsăm la răcit. Când s-a răcit, în aceeaşi tavă, adăugăm crema de vanilie răcită (după ce dăm budinca de pe foc, adăugăm gelatină hidratata în 50 ml şi amestecăm bine până se dizolvă), preparată conform instrucţiunilor după plic, amestecată cu iaurtul şi vişinile bine scurse. Decorăm prăjitură cu o varietate de fructe colorate, după gust, peste care turnam Tort Gelee transparent, astfel încât să le fixeze bine pe toată suprafaţă prăjiturii.