Prăjitură «Cartof» - Andreea Rădulescu
Ultima actualizare:
Ingrediente:
300 g biscuiţi, 150 g nucă, 100 g unt, 1 esenţă rom, 2 plicuri zahăr vanilat, 200 g cremă ciocolată, 3 linguri cacao, 2 linguri cacao (pentru tăvălit) sau nucă de cocos, 200 ml lapte, 100g fructe confiate.
Preparare:
Se dau prin maşina de tocat (sau prin robot) biscuiţii. La fel se procedează şi cu nuca, apoi se amestecă totul într-un vas. Se freacă untul, se adaugă crema de ciocolată şi se amestecă, apoi punem compoziţia în vasul cu biscuiţi şi nucă. Se adaugă cele 3 linguri cacao, zahărul vanilat şi esenţa de rom şi se amestecă cu o lingură. Se adaugă fructele confiate şi laptele şi se amestecă iar. Se formează cartofii /mingiuţele şi se tăvălesc prin cacao (sau nucă de cocos)