Prăjitură cu ananas - Pîrvuleţ Nicoleta
Ingrediente: 20 linguri cu făină, 16 linguri cu mălai, 1 cană cu margarină clasică, 1 cană cu zahăr, 1 pliculeţ praf de copt (sau bicarbonat de sodiu), 1 pliculeţ zahăr vanilat, 1 conservă ananas rondele, sare, coajă rasă de lămâie, merişoare şi caise confiate.
Mod de preparare:
Topim margarina într-un vas, apoi adăugăm zahărul şi amestecăm până se omogenizează totul.
Într-un bol amestecăm faina, mălaiul cu sarea, praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lămâie răzuită. Peste această compoziţie uscată turnăm margarina topită, caisele confiate tăiate mărunt şi amestecăm până se omogenizează.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia de mai sus. Se nivelează conţinutul pe toată suprafaţa tăvii, se scot rondelele de ananas şi se aşează deasupra. Se introduce prăjitura la cuptor (la foc potrivit) pentru aproximativ 45 minute până capătă o nuanţă aurie.
Se taie după ce se răceşte. Se însiropează cu siropul de ananas şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat.