Prăjitură cu blat marmorat şi budincă de cafea – Felicia Vanea
Ingrediente
6 ouă
7 linguri de zahăr
6 linguri ulei
7 linguri făină (cu vârf)
2-3 pliculeţe zăhat vanilat
1 pliculeţ praf copt
2 linguri cacao
1 linguriţă esenţă de vanilie de Madagascar Oetker
2 plicuri budincă de cafea
1 l lapte
6-7 linguri zahăr
Decor:
floricele de zahăr
Mod de preparare
Într-un bol înalt mixăm ouăle cu zahărul până devin cremoase şi cresc în volum, adăugăm uleiul uşor, mixăm, apoi zahărul vanilat, praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie şi făină. Amestecăm bine până se omogenizează compoziţia, pe care o turnăm într-o formă de copt, rotundă, cu inel reglabil de 28 cm, unsă cu ulei şi tapetată cu făină, trei sferturi din compoziţie, iar restul o amestecăm cu cacao şi esenţă de vanilie. Repartizăm compoziţia cu cacao pe toată suprafaţa, apoi, dăm la cuptorul preîncălzit, în prealabil, circa 30-35 minute, foc mediu.
Scoatem formă, lăsăm să se răcească blatul, apoi îl punem pe un platou întins şi adăugăm cercul reglabil. Dacă dorim putem insiropa puţin blatul cu suc din compot, apoi turnam uşor budincă de cafea pe toată suprafaţă blatului, apoi decorăm cu floricelele de zahăr.