Prăjitură cu blat pufos, cremă de caramel şi cireşe – Felicia Vanea

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu blat pufos, cremă de caramel şi cireşe
Prăjitură cu blat pufos, cremă de caramel şi cireşe

Ingrediente

10 ouă

10 linguri zahăr

10 linguri ulei

1 pliculeţ praf copt

coajă rasă de lămâie

4 pliculeţe zahăr vanilat

esenţă vanilie, după gust

11 -12 linguri făină

cireşe proaspete/congelate/din compot

Crema:

2 plicuri budincă de caramel

1 kg lapte

8 linguri zahăr

2 pliculeţe gelatină

Decor:

2 pliculeţe Tort Gelee

Preparare

Mixăm ouăle cu zahărul până devin cremoase şi cresc în volum, apoi turnăm uşor uleiul. Amestecăm bine, adăugăm zahărul vanilat, esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie, praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie şi apoi făina. Omogenizăm bine compoziţia. Tapetăm cu hârtie de copt,o tavă de copt, apoi turnam compoziţia, peste care aşezăm jumătăţi de cireşe, date prin făină. Dăm la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, în jur de 35-40 minute. Dăm blatul la răcit. Când s-a răcit, turnam budincă de caramel, preparară conform instrucţiunilor de pe plic, în care am adăugat gelatină hidratata în puţină apă (crema călduţă). Dăm la rece. Când s-a răcit şi crema, adăugăm peste această jeleul roşu, preparat după instrucţiunile de pe plic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
maioneza jpeg
zodii meteoriti png
Baigli Covasna jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net