Prăjitură cu blat pufos, cremă de caramel şi cireşe – Felicia Vanea
Ingrediente
10 ouă
10 linguri zahăr
10 linguri ulei
1 pliculeţ praf copt
coajă rasă de lămâie
4 pliculeţe zahăr vanilat
esenţă vanilie, după gust
11 -12 linguri făină
cireşe proaspete/congelate/din compot
Crema:
2 plicuri budincă de caramel
1 kg lapte
8 linguri zahăr
2 pliculeţe gelatină
Decor:
2 pliculeţe Tort Gelee
Preparare
Mixăm ouăle cu zahărul până devin cremoase şi cresc în volum, apoi turnăm uşor uleiul. Amestecăm bine, adăugăm zahărul vanilat, esenţa de vanilie, coaja rasă de lămâie, praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie şi apoi făina. Omogenizăm bine compoziţia. Tapetăm cu hârtie de copt,o tavă de copt, apoi turnam compoziţia, peste care aşezăm jumătăţi de cireşe, date prin făină. Dăm la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, în jur de 35-40 minute. Dăm blatul la răcit. Când s-a răcit, turnam budincă de caramel, preparară conform instrucţiunilor de pe plic, în care am adăugat gelatină hidratata în puţină apă (crema călduţă). Dăm la rece. Când s-a răcit şi crema, adăugăm peste această jeleul roşu, preparat după instrucţiunile de pe plic.