Prăjitură cu caramel - Păun Florina-Simona
Ingrediente:
Pentru caramel:
- ½ cană zahăr.
Pentru partea galbenă:
- 3 ouă;
- esență de vanilie;
- 1 cană de zahăr;
- 2 căni de lapte;
- ¼ cană de lapte praf.
Pentru partea neagră:
- 2 ouă;
- esență de vanilie;
- ½ cană de zahăr;
- ½ cană de ulei;
- 1 + ¼ cană de făină;
- ½ cană de lapte;
- ¼ cană de cacao;
- 2 lingurițe de praf de copt.
Mod de preparare:
1. Se pune zahărul într-o cratiță și se lasă până devine caramel, apoi se pune în forma de prăjitură pe care o rotim, astfel încât caramelul să ajungă bine și pe margini și se lasă să se răcească de-o parte.
2. Într-un blender, se pun toate ingredientele necesare pentru partea galbenă și se lasă să se amestece bine, apoi compoziția se toarnă printr-o sită în forma de prăjitură și se dă de-o parte.
3. Într-un castron, se pun ouăle, vanilia și zahărul și se bat cu mixerul, după care se adaugă treptat și restul ingredientelor.
Se unge marginea formei de prăjitură cu ulei și se toarnă compoziția cu cacao. Forma de prăjitură se pune într-o tavă cu apă fiartă și se dă totul la cuptor pentru 50 de minute la 180°. Se lasă la rece pentru cel puțin 4 ore. Pentru a putea scoate prăjitura din formă, se pune aceasta într-un vas cu apă fierbinte, astfel încât caramelul să se înmoaie. Se pune o farfurie deasupra și se răstoarnă.