Prăjitură cu cremă de brânză şi jeleu
Ingrediente:
Pentru blat: 200 g biscuiți, 200 g unt; Pentru cremă: 600 g brânză cremoasă, 250 g brânză de vaci bine scursă, 200 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr, 1 plic gelatină, 4 linguri mac, întăritor de frișcă, opțional; Pentru glazură: 1 plic gelatină, 300 g cătină.
Preparare:
Macini fin biscuiții și adaugi untul topit. Compoziția o întinzi pe fundul unei tăvi cu pereți detașabili. Pui brânza cremoasă și pe cea de vaci într-un bol și amesteci. Adaugi zahărul și amesteci bine. Mixezi frișca până se întărește - dacă este necesar adaugi un plic de întăritor de frișcă. Încorporezi frișca în crema de brânză, apoi macul și gelatin pregătită conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Întinzi crema peste blat și lași la frigider minimum 1 oră.
Mixezi cătina și pui amestecul pe foc 10 minute. Iei de pe foc, lași să se răcească puțin și adaugi gelatina hidratată. Omogenizezi și lași la răcit. Acoperi cu jeleul rezultat toată suprafața prăjiturii. Dai la frigider peste noapte.