Prăjitură cu cremă şi foi -Toma Constantin

Ultima actualizare:

    Prăji cu cremă şi foi
Prăji cu cremă şi foi

Ingrediente foi:

13 linguri apă minerală, 13 linguri ulei, 13 linguri zahăr, 1 plic amoniu, 800-850 g făină, sare.

Crema: 1 cană zahăr, 3 linguri cacao, 3 linguri făină (cu vârf), 250 g margarină Unirea, 800-850 ml apă, esenţă rom.

Mod de preparare:

Foi: Se pun într-un vas apa, uleiul, zahărul, amoniu dizolvat şi se amestecă bine. Se adaugă făina şi se frământă până iese o cocă bună de întins.

Se împarte în 4 părţi egale şi fiecare foaie, se întinde cât este tava (se coace pe spatele tăvii). Se pun în cuptorul preîncălzit la temperatura de 280 grade, timp de 25-30 minute. (depinde de cuptorul fiecăruia).

Crema:

Într-un vas, care merge  pus pe foc, punem zahărul, cacao şi faină, se amestecă totul pe uscat apoi se pune apă (toate se amestecă înainte de a fi pus vasul pe foc). Vasul se pune pe foc potrivit şi se lasă până dă în 2-3 clocote. Se stinge focul şi vasul se pune la răcit în apă, imediat se adaugă şi margarina (tăiată felii). Se amestecă în continuu până se răceşte, adăugându-se şi esenţa de rom. Crema se pune între cele 4 foi şi deasupra se presară zahăr pudră. Se taie a doua zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net