Prăjitură cu ghimbir, morcovi şi glazură de brânză– Felicia Vanea
Ingrediente
4 ouă
5 morcovi raşi
2 cm de ghimbir ras
200 g zahăr brun
150 ml ulei
300 g făină
100 g stafide
100 g nuci tocate mărunt şi coapte la cuptor
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă scorţişoară
un vârf de cuţit de nucşoară
un vârf de cuţit de sare
1 cutie brânză fină
100 g unt nesărat
200 g zahăr pudră
esenţă vanilie
Decor:
150 g nuci tocate mărunt, coapte la cuptor
fâşiute mici de morcovi, caramelizate în miere
Mod de preparare
Mixăm ouăle, zahărul brun, uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, făină, apoi adăugăm scorţişoară, praful de nucşoară, praful de sare, morcovii, ghimbirul, stafidele, nucile. Compoziţia rezultată o turnăm într-o tavă pt copt, tapetată cu hârtie de copt şi o dăm la cuptorul încins, circa 20, 25 minute, foc mediu. Scoatem prăjitură şi o lăsăm să se răcească.
Pentru glazură mixăm brânza fină cu untul moale, zahărul pudră şi esenţă de vanilie. Întindem glazura peste prăjitura răcită şi presărăm nuci tocate mărunt şi fâşiute subţiri de morcovi, caramelizate în miere.