Prăjitură cu iaurt şi vişine - Ionela Toader
Ultima actualizare:
Ingrediente:
2 ouă, 5 linguri cu vârf făină, 3 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri ulei, 5 linguri iaurt, vişine din compot.
Glazura: 50 g ciocolată albă, ulei /unt 2 linguri.
Mod de preparare
Batem bine ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, Adăugăm, amestecând după fiecare, iaurtul şi uleiul. Praful de copt îl adăugăm în făină şi încorporăm în aluatul de mai sus. Scoatem sâmburii vişinelor şi le încorporăm uniform în aluat. Turnăm în forma unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coacem până trece testul scobitorii. Scoatem din tavă şi lăsăm să se răcească. Topim ciocolata albă cu puţin ulei sau unt, turnăm uniform peste prăjitura rece.