Prăjitură cu mălai - Anamaria Badia
Ingrediente:
315 g făină, 100 ml lapte, 5 ouă, 240 g mălai, 165 g unt, 275 g zahăr, 100 g stafide, 12 g praf de copt, o lingură zahăr vanilat, un praf de sare, un vârf cuţit bicarbonat.
Preparare
Topiţi untul, lăsaţi-l să se răcorească puţin apoi amestecaţi-l cu zahărul până obţineţi o pastă omogenă. Adăugaţi ouăle şi amestecaţi bine.Într-un castron separat, amestecaţi făina, mălaiul, praful de copt, bicarbonatul, zahărul vanilat şi praful de sare. Cerneţi amestecul de făină, adăugaţi-l peste mix-ul de ouă şi unt apoi amestecaţi uşor cu o spatulă până ce obţineţi o cocă moale.Adăugaţi laptele amestecând continuu până ce aluatul devine uşor de manevrat şi capătă o consistenţă cremoasă.La final încorporaţi stafidele în compoziţia obţinută. Lăsaţi să se odihnească cam 30 de minute pentru ca mălaiul să se hidrateze şi să nu se simtă în prăjitură.Tapetaţi o tavă termorezistentă cu hârtie de copt sau pur şi simplu ungeţi-o cu puţin unt şi un strat subţire de făină apoi turnaţi aluatul de prăjitură.Coaceţi în centrul cuptorului la 180C/350F/gaz 4 pentru 35 - 40 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsaţi să se răcească, apoi porţionaţi în cuburi de mărime potrivită, pudraţi cu zahăr şi gata de servit.