Prăjitură cu migdale - Nicky
Ingrediente:
2 ouă, 2 căni zahăr, 1 cană lapte, 5 căni făină, 2 linguriţe praf de copt, 1 cană ulei, 2 plicuri zahăr vanilat, esenţă de vanilie, migdale feliate, gem de prune pentru decor.Mod de preparareÎntr-un bol se amestecă ingredientele uscate (făina, zahărul pudră, zahărul vanilat şi praful de copt). În mijlocul acesteia se face o mică adâncitură în care se pun uleiul, laptele călduţ, ouăle şi extractul de vanilie. Se amestecă totul cu o spatulă având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă prunele tăiate în bucăţi mici. Amestecăm bine până se încorporează prunele. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se presară deasupra fulgi de migdale şi zahăr tos. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-35 minute. O tăiem după ce se răceşte şi o servim cu gem de prune.Pentru ca prăjitura să fie mai pufoasă este de preferat să cernem făina.