Prăjitură cu zmeură şi vişine – Ioana Roman
Ingrediente blat:
6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, 1 plic praf de copt, 1 esenţă vanilie, 200 ml frişcă lichidă, fructe de pădure proaspete sau congelate şi 2 portocale, 10 g gelatină colorată.
Preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile, peste care se adaugă zahărul, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Blatul se pune într-o tavă rotundă şi se introduce în cuptorul încins timp de 25 de minute. După coacere, blatul se lasă la răcit, timp în care se bate frişcă lichidă cu ajutorul unui mixer la viteză mică la început, iar apoi la viteză maximă. Gelatina de culoare roşie, după ce este lăsată la înmuiat în 100 ml de apă, se prepară la bain-marie, amestecându-se uşor pentru a se dizolva. Se taie blatul în două, se umple cu frişcă, peste care se adaugă câteva fructe, iar pe deasupra se adaugă un strat de frişcă şi fructele, împreună cu gelatină. Poftă bună!